Workshops goudsmeden: leuk, leerzaam en een mooi sieraad als herinnering

Wilt u zelf een uniek, persoonlijk sieraad maken? Uw eigen idee verwerken in een armband, bedel, hanger, oorbellen of broche? Tijdens onze leuke, creatieve workshops goudsmeden maakt u onder leiding van onze ambachtelijke edelsmid uw eigen sieraad. Hieronder een greep uit onze workshops en arrangementen. Ook zijn cursussen mogelijk, neem hiervoor contact op.

Direct reserveren

Workshop goudsmeden: maak uw eigen sieraad

Groepen tot zes personen kunnen bij ons terecht voor een gezellige workshop goudsmeden. Onder enthousiaste leiding van onze zeer ervaren edelsmid Rob van Eck maakt uw eigen sieraad in goud, zilver of titanium. U kunt kiezen uit onder meer de volgende workshops:

  • Basisworkshop
  • Workshop sieraad maken
  • Workshop armband of halssieraad maken
  • Minicursus goudsmeden
  • Workshop met eigen goud

Hebt u zelf een idee voor een andere workshop goudsmeden? Of wilt u een workshop cadeau doen?

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN


 

Basisworkshop

 

In de basisworkshop maakt u in 2 uur een eenvoudige zilveren ring of hanger. Na een eigen gemaakt ontwerp gaat u aan de gang met een draadje of plaatje. Door onder andere gebruik te maken van vijlen, slijpen, buigen, solderen en zagen maakt u uw sieraad. Als laatste werkt u het sieraad af door te schuren, borstelen of polijsten. Daarnaast is het mogelijk uw sieraad te voorzien van een gravering doormiddel van slagtekens.

vanaf €60,00 per persoon

groepen 4-6 p. €50,00 p.p.

 

 

Workshop sieraad maken

 

In deze 3 uur durende workshop maakt u een fantasiering, vriendschapsring, broche, hanger, oorbellen of drie aanschuifringen in zilver. Na een ontwerp gemaakt te hebben, gaat u vijlen, slijpen, buigen, solderen, zagen, schuren, borstelen en polijsten. Het sieraad kan u daarna nog versieren met een gravure. Of u voegt een steentje toe aan uw sieraad.

vanaf €80,00 per persoon

groepen 4-6 p. €70,00 p.p.

 

 

Workshop armband of halssieraad maken

 

U maakt een zilveren armband of halssieraad in ongeveer 4 uur. U kunt een armband uit 1 stuk maken, bijvoorbeeld een armspang of 3 losse rinkelarmbanden. Maar u kunt ook een schakelarmband maken. Een halssieraad kunt u maken met behulp van een collier, waarbij u het middengedeelte (applieque) zelf ontwerpt en maakt. U kunt ook een geschakeld collier maken. Meerdere eenvoudige sieraden maken is ook mogelijk, bijvoorbeeld een setje. Bij de afwerking kunt u ook gebruik maken van gravures, steentjes of andere viersieringstechnieken.

vanaf €120,00 per persoon

groepen 4-6 p. €105,00 p.p.

 

 

Minicursus goudsmeden

 

Een minicursus is van 09:30 tot 16:30. Tijdens deze cursus krijgt u meer informatie over het vak van de goudsmid. Of u gaat één gecompliceerd sieraad maken of u maakt een set van sieraden. Hierbij gaan we iets meer in op de technieken die gebruikt kunnen worden. Op deze dag zal een lunch verzorgt worden. Als u geïnteresseerd bent in een langere cursus is dat ook mogelijk.

vanaf €200,00 per persoon

groepen 4-6 p. €175,00 p.p.

 

 

Workshop met eigen goud

 

In deze workshop gebruikt u uw eigen gouden of zilveren sieraden die u toch niet meer draagt om een nieuw uniek sieraad te maken. We beginnen deze workshop om 09:30 en is om 16:30 afgelopen, een lunch wordt verzorgd. Delen van het sieraad die u wilt behouden of delen die niet gebruikt kunnen worden halen we er als eerste eruit. De rest kunt u gaan smelten en gieten. Daarna gaat u uw eigen ontworpen sieraad vorm geven. Eventueel kunt u de delen van uw oude sieraad die u wilt hergebruiken in het sieraad verwerken.

vanaf €200,00 per persoon

 

 

Workshop eenvoudige relatieringen maken

 

In deze workshop voor 2 personen worden 2 eenvouidige ringen gemaakt. Om extra aandacht aan de ringen te geven is deze workshop zonder andere deelnemers. Met plaat en/of draad en met behulp van verschillende bewerkingen maakt u In 3 uur tijd uw ringen. Door middel van zagen, buigen, hameren, vijlen, schuren, solderen komen uw persoonlijke ringen tot stand. Als afwerking kunnen de ringen gepolijst, gematteerd en eventueel ook gegraveerd worden.

vanaf €195,00 per 2 personen

 

 

Workshop relatieringen maken

 

Ook deze privé workshop is voor 2 personen, duurt 7 uur en is inclusief lunch. In vergelijking met de "workshop eenvoudige relatieringen maken" worden hier 2 gecompliceerdere ringen gemaakt. Doordat er meer tijd is kunnen we bijvoorbeeld ook uw oude sieraden omsmelten en daar uw ringen van maken. Er is ook meer tijd aanwezig om versieringen aan te brengen of uw ring een iets andere vorm te geven. U kunt op meerdere manieren steentjes zetten, bepaalde tekens toevoegen, graveringen en andere bewerkingen aanbrengen.

vanaf €475,00 per 2 personen

 

 

Tijden en prijzen

 

Workshops worden gegeven op: Dinsdag, Donderdag, Zaterdag en Zondag. We zijn geopend van 9:30 tot 16:30, eventueel kan er ook in de avond een korte workshop worden gevolgd (maximaal 3 uur).

 

 Basisworkshop (2 uur)  vanaf €60,00 p.p.  groepen 4-6 p. €50,00 p.p.
 Workshop sieraad maken (3 uur)  vanaf €80,00 p.p.  groepen 4-6 p. €70,00 p.p.
 Worskshop armband of halssieraad maken (4 uur)  vanaf € 120,00 p.p.  groepen 4-6 p. €105,00 p.p.
 Minicursus (7 uur)  vanaf €200,00 p.p.  groepen 4-6 p. €175,00 p.p.
 Workshop eigen goud (7 uur)  vanaf €200,00 p.p.  
 Worshop eenvoudige relatieringen maken (3 uur)  vanaf €195,00 per 2 personen  
 Workshop relatieringen maken (7 uur)  vanaf €475,00 per 2 personen  

 

Alle workshops zijn inclusief thee en koffie. Bij de minicursus. de workshop eigen goud en de workshop relatieringen maken zit een lunch.

Na afloop wordt de materiaal waarde (zilver, steentje, etc.) van het gemaakte sieraad bepaald. Een simpel steentje is er al vanaf €15,00 en een eenvoudig zilver sieraad is er al vanaf €15,00. Na betaling van het sieraad wordt het in een doosje gedaan en ingepakt.

Relatieringen (2 stuks): zilver vanaf €40,00, goud vanaf €300,00 en een diamantje vanaf €30.00 (0,01 crt).

 

 

Cursussen

 

  • een cursus van 12 lessen > € 550,=
  • een cursus van 10 lessen > € 495,=
  • een cursus van 8 lessen > € 395,=

 

Dit is inclusief gebruik onedele materialen. Materialen worden niet meegenomen naar huis, alleen de uiteindelijke werkstukjes kunnen worden meegenomen. Edel materiaal bv. goud, zilver, steentjes en dergelijke worden extra berekend (gewichtsprijs).

 

Een werkbank en alle aanwezige gereedschappen staan tot je beschikking.

 

Er wordt voor koffie/thee gezorgd.

 

Te houden op steeds weer de dinsdagavond en/of donderdagavond, wekelijks, 18.30-20.30 uur.

 

Als er iemand verhinderd is wordt dit zo spoedig mogelijk gemeld. Mocht er een les uitvallen kan (in overleg) deze worden ingehaald aan het eind van de reeks.

 

Na 8 lessen zal men vrijwel alle basis vaardigheden kennen. En na 12 lessen kan men zelfstandig een sieraad ontwerpen en deze kunnen maken.

 

B&B Arrangementen goudsmeden & sieraad maken

In onze edelsmederij maakt u uw eigen unieke sieraad. U verblijft in een van de kamers in onze bed and breakfast De Oldambtster. De luxe B&B is gevestigd onder hetzelfde dak als onze edelsmederij. U geniet van onze gastvrijheid met keuze uit diverse extra’s. Er zijn verschillende workshops mogelijk om een sieraad te maken en u heeft daarnaast volop tijd en ruimte om te genieten van de prachtige omgeving.

B&B & Goudsmederij arrangement

 

Direct een workshop reserveren!

Welke workshop wilt u volgen:
Met hoeveel personen wilt u de workshop volgen?

Edelsmederij Oldambt

“Nog één keer in ons werkzame leven wilden we een stap zetten. De dagelijkse hectiek van de juwelierszaak leverde veel druk op, soms wel eens te veel."

Lees mijn verhaal

ZILVERSMEDERIJ

Onze ambachtelijke zilversmid vervaardigt in onze zilversmederij handgemaakte gebruiksvoorwerpen van zilver en andere metalen zoals koper.

Informatie zilversmederij oldambt

GOUDSMEDERIJ

Goudsmid Rob van Eck van Edelsmederij Oldambt vervaardigt op ambachtelijke wijze de fraaiste handgemaakte sieraden in zilver, goud of titanium. Gegarandeerd uniek!

Informatie goudsmederij oldambt