Workshops goudsmeden: leuk, leerzaam en een mooi sieraad als herinnering

Wilt u zelf een uniek, persoonlijk sieraad maken? Uw eigen idee verwerken in een armband, bedel, hanger, oorbellen of broche? Tijdens onze leuke, creatieve workshops goudsmeden maakt u onder leiding van onze ambachtelijke edelsmid uw eigen sieraad. Hieronder een greep uit onze workshops en arrangementen. Ook zijn cursussen mogelijk, neem hiervoor contact op.

Direct reserveren

Workshop goudsmeden: maak uw eigen sieraad

Groepen tot zes personen kunnen bij ons terecht voor een gezellige workshop goudsmeden. Onder enthousiaste leiding van onze zeer ervaren edelsmid Rob van Eck maakt uw eigen sieraad in goud, zilver of titanium.

We bieden workshops aan van 1, 2, 3, 4 en 7 uur. Ook voor het maken van relatieringen kunt u een workshop volgen.

U kunt ook een cursus volgen, die bestaat uit 8, 10 of 12 lessen.

Hebt u zelf een idee voor een andere workshop goudsmeden? Of wilt u een workshop cadeau doen?

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN


 

workshopS

 

In een workshop maakt u een sieraad. Afhankelijk van de tijd die u wil spenderen aan de workshop, kunt u aan de slag met een eigen ontwerp of u kunt uit een paar ontwerpen kiezen.

Daarna gaat u aan de gang met een draad of plaat. Door onder andere gebruik te maken van vijlen, slijpen, buigen, solderen en zagen maakt u uw sieraad. Als laatste werkt u het sieraad af door te schuren, borstelen of polijsten.

Daarnaast is het afhankelijk van de tijd mogelijk uw sieraad te voorzien van een versiering en/of een gravering. Een steentje plaatsen is ook mogelijk.

In overleg kunnen we voor alle wensen een workshop maken.

 

Workshop van 1 uur

 

Hierin kunt u een draadring of een bandring maken.


 

Workshop van 2 uur

 

In deze workshop maakt u een plaatring eventueel in combinatie met een draad of een hanger. In overleg kunen we misschien uw idee hierin verwerken.


 

Workshop van 3 uur

 

In 3 uur maakt u een ring, hanger of oorbellen. Hierbij is er ook genoeg tijd om een versiering toe te passen. U kunt uw eigen idee hierin verwerken.


 

Workshop van 4 uur

 

U kunt een ring, hanger of oorbellen naar eigen ontwerp maken. Ook is het mogelijk om een spangarmband te maken.


 

Workshop van 7 uur

 

Op deze dag gaat u het hele proces van een sieraad maken doorlopen: van smelten tot afwerking. Dat kan met uw eigen goud of zilver.


 

Workshop relatieringen maken

 

Deze privé workshop is voor 2 personen en duurt normaal gesproken 7 uur. Hierbij kunnen we ook uw oude sieraden omsmelten en daar nieuwe ringen van maken. U kunt eventueel op meerdere manieren steentjes zetten, bepaalde tekens toevoegen, graveringen en andere bewerkingen aanbrengen.

 

 

Tijden en prijzen

 

We zijn geopend van 9:30 tot 16:30, eventueel kan er ook in de avond een korte workshop worden gevolgd (maximaal 2 uur).

 

 Workshop van 1 uur  vanaf €30,00 p.p.  groepen 4-6 p. €25,00 p.p.
 Workshop van 2 uur  vanaf € 50,00 p.p.  groepen 4-6 p. €40,00 p.p.
 Workshop van 3 uur  vanaf €70,00 p.p.  groepen 4-6 p. €60,00 p.p.
 Workshop van 4 uur  vanaf €100,00 p.p.  groepen 4-6 p. €90,00 p.p.
 Workshop van 7 uur  vanaf €175,00 p.p.  groepen 4-6 p. €160,00 p.p.
 Workshop relatieringen maken (7 uur)  vanaf €300,00 per 2 personen  

 

Alle workshops zijn inclusief thee en koffie. Bij de workshops van 7 uur zit een lunch.

Al de workshops zijn exclusief materiaal gebruik.

Na afloop wordt de materiaal waarde (zilver, steentje, etc.) van het gemaakte sieraad bepaald. Een simpel steentje is er al vanaf €15,00 en een eenvoudig zilver sieraad is er al vanaf €15,00. Na betaling van het sieraad wordt het in een doosje gedaan en ingepakt.

Relatieringen (2 stuks): zilver vanaf €40,00, goud vanaf €300,00 en een diamantje vanaf €30.00 (0,01 crt).

 

 

Cursussen

 

  • een cursus van 12 lessen > € 550,=
  • een cursus van 10 lessen > € 485,=
  • een cursus van 8 lessen > € 395,=

 

Dit is inclusief gebruik onedele materialen. Materialen worden niet meegenomen naar huis, alleen de uiteindelijke werkstukjes kunnen worden meegenomen. Edel materiaal bv. goud, zilver, steentjes en dergelijke worden extra berekend (gewichtsprijs).

 

Een werkbank en alle aanwezige gereedschappen staan tot je beschikking.

 

Er wordt voor koffie/thee gezorgd.

 

Te houden op steeds weer de dinsdagavond en/of donderdagavond, wekelijks, 18.30-20.30 uur.

 

Als er iemand verhinderd is wordt dit zo spoedig mogelijk gemeld. Mocht er een les uitvallen kan (in overleg) deze worden ingehaald aan het eind van de reeks.

 

Na 8 lessen zal men vrijwel alle basis vaardigheden kennen. En na 12 lessen kan men zelfstandig een sieraad ontwerpen en deze kunnen maken.

 

B&B Arrangementen goudsmeden & sieraad maken

In onze edelsmederij maakt u uw eigen unieke sieraad. U verblijft in een van de kamers in onze bed and breakfast De Oldambtster. De luxe B&B is gevestigd onder hetzelfde dak als onze edelsmederij. U geniet van onze gastvrijheid met keuze uit diverse extra’s. Er zijn verschillende workshops mogelijk om een sieraad te maken en u heeft daarnaast volop tijd en ruimte om te genieten van de prachtige omgeving.

B&B & Goudsmederij arrangement

 

Direct een workshop reserveren!

Welke workshop wilt u volgen:
Met hoeveel personen wilt u de workshop volgen?

Edelsmederij Oldambt

“Nog één keer in ons werkzame leven wilden we een stap zetten. De dagelijkse hectiek van de juwelierszaak leverde veel druk op, soms wel eens te veel."

Lees mijn verhaal

ZILVERSMEDERIJ

Onze ambachtelijke zilversmid vervaardigt in onze zilversmederij handgemaakte gebruiksvoorwerpen van zilver en andere metalen zoals koper.

Informatie zilversmederij oldambt

GOUDSMEDERIJ

Goudsmid Rob van Eck van Edelsmederij Oldambt vervaardigt op ambachtelijke wijze de fraaiste handgemaakte sieraden in zilver, goud of titanium. Gegarandeerd uniek!

Informatie goudsmederij oldambt