Relatie- of trouwringen

Gaat u trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En wilt u voor uw huwelijk of partnerschap iets echt bijzonders? Bij Edelsmederij Oldambt kunt u uw eigen partner- of trouwringen zelf maken of laten maken. Unieke sieraden, compleet handgemaakt door u zelf met ondersteuning van edelsmid Rob van Eck. De mogelijkheid bestaat ook dat u zelf een paar stappen van het maak proces uitvoert. Daarna maakt Rob de ringen af. Rob kan natuurlijk ook de ringen volledig zelf maken. Hebt u een idee voor een ontwerp? Of laat u zich graag inspireren door onze creatieve edelsmid? Alles is mogelijk. Samen komt u tot een ontwerp. Het maken van uw eigen trouwring duurt meestal enkele dagen. Daarom is dit heel goed te combineren met een verblijf in onze B&B: De Oldambtster.

Zelf maken

Het maken van uw eigen ringen begint met een voorgesprek om uw wensen te bepalen. Tijdens dat gesprek kijken we ook of uw idee/ontwerp haalbaar is en we maken een prijsopgave. Een eenvoudig stel ringen is al te maken in 3 uur (vanaf €195.00 exclusief materiaal). En een iets gecompliceerdere stel ringen kan worden gemaakt in 7 uur tijd (vanaf €475.00 exclusief materiaal). De tijden worden in overleg met u ingedeeld. Afhankelijk van het tijdstip is er eventueel een lunch, thee of koffie moment.

U kunt de ringen uitvoeren in goud, zilver of titanium. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. U kunt uw ringen eventueel iets extra's geven door bijvoorbeeld een steentje te plaatsen. Heeft u nog oude of niet gedragen sieraden, dan is het waarschijnlijk mogelijk deze te verwerken in uw nieuwe ringen.

Na het ontwerp doorgenomen te hebben met u, gaat u aan de slag. Soms beginnen we met smelten, maar meestal met een stripje metaal. Daarna gaan we de ringvorm maken door middel van buigen, zagen, solderen, vijlen en eventueel hameren. Als de ring vorm heeft kunnen we verschillende versieringtechnieken toepassen, onder andere: stenen zetten, een bepaalde manier van matteren, graveren of een andere techniek. Als laatste worden de ringen afgewerkt door ze te schuren en/of polijsten. De ringen moeten daarna nog wel gekeurd worden door Edelmetaal Waarborg Nederland.

 

Laten maken

U kunt uw ringen ook laten maken naar uw eigen idee. De ringen kunnen gemaakt worden van diverse kleuren goud, zilver en/of titanium. En een steentje in uw ringen is natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld een diamant.

Na een gesprek waarin we samen tot een ontwerp komen, kunt u eventueel enkele beginhandelingen van het maken van de ringen zelf uitvoeren. Denk hierbij aan walsen, buigen of zagen. Daarna gaat Rob aan de slag om uw unieke ringen af te maken.

Bij een volgende afspraak kunt u uw ringen ophalen. De ringen worden tussentijds gekeurd door het EWN en u krijgt er eventueel een certificaat bij.

Unieke ringen speciaal naar uw wensen gemaakt zijn er in zilver vanaf €450,00 en in goud vanaf €950,00. Eenvoudige bandringen zijn er al in zilver vanaf €250,00 en in goud vanaf €600,00.

Maak nu een afspraak!

Wilt u zelf trouwringen maken of wilt u ze laten maken?
Wilt u in onze B&B verblijven?

‘Unieke edelmetalen gebruiksvoorwerpen, volledig met de hand gemaakt’

Rob van Eck, zilversmid bij Edelsmederij Oldambt

Lees mijn verhaal

GOUDSMEDERIJ

Goudsmid Rob van Eck van Edelsmederij Oldambt vervaardigt op ambachtelijke wijze de fraaiste handgemaakte sieraden in zilver, goud of titanium. Gegarandeerd uniek!

Informatie goudsmederij oldambt

WORKSHOPS

Maak zelf uw eigen sieraad. Bijvoorbeeld een ring, oorbellen, armband of hanger. Samen met onze edelsmid maakt u een uniek sieraad.

Informatie workshops